9 besplatnih poslovno-produktivnih alata za startupe

5 feb

Pokretanje posla može biti zatrašujući poduhvat, pogotovo ako je sve što imate cool proizvod i nedovoljno kapitala. U tech svijetu, ili bilo kojem drugom većina startupera ne uspije, jer ima loše proizvode i jer nisu u mogućnosti da generiraju dovoljno interesa potrošača za njihove proizvode.

S obzirom na fiksne troškove i ostale dodatne izdatke ovaj scenario nije iznenađujući. Dakle, ako ste još uvijek na samom početku trebat ćete izdvojiti velike izdatke da biste Vaš startup zadržali na površini.

#1. Bitrix24.com

Bitrix24.com je aplikacija koja je najbrže rastući društveni intranet koji je besplatan za poduzeća sa 12 zaposlenih ili manje. Aplikacija dolazi kao kombinacija nekoliko različitih radnih alata kao što CRM, projekt menadžer, planer aktivnosti i još mnogih drugih. S obzirom da lagan pristup koji može biti ostvaren bilo gdje pomoću računara ili pametnih telefona. Nadogradnja za neograničen pristup kreće od 99$ za mjesec.

# 2. RememberTMILK2heMilk.com

RememberTheMilk.com je online produktivni alat koji asistira zadacima i time menadžmentu. Zapamtite, The Milk funkcioniše kao dva u jednom task menadžer, online kalendar i to-do lista. Osim što je moguće da se šeruju i podijele zadaci sa drugima, i aplikacija može biti integrirana i sa gmailom. Cijena je 25$ za jednu godinu i sa ekskluzivnom mobilnom aplikacijom i Microsoft Outlook inegration.

 

# 3. GotFreeFax.com

U ovoj eri e-mailova i instant poruka, pomislili biste da faks mašine nisu više važne. Ali ako je vjerovati Linkedln istraživanju o kojem je izvjestio Mashable faks mašine će biti još u upotrebi do 2017. godine.
Kao što možete pretpostaviti po imenu sajta, GotFreeFax.com je online servis koji omogućuje slanje do tri stranice faksa besplatno – najviše dva faksa dnevno na bilo koji broj u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Stranica, također, nudi vrhunski pay-per-fax uslugu ako želite da pošaljete više.

# 4. Kolab.org

Kolab.org je grupa otvorenog tipa za saradnju koja omogućuje razmjenu bilješki, e-mail pristup, organizaciju kalendara, upravljanje zadacima, adresu održavanja knjiga, integraciju časopisa, sinkronizaciju telefona. Kolab je siguran, pouzdan, mobilan, profesionalan i mjerodavan osiguravajući produktivnost na svakom koraku puta. U cjelini, aplikacija zahtijeva duže navikavanje, ali kada shvatite način na koji funkcioniše vrijedit će sve te gnjavaže.

# 5. PRLog.org

Da bi Vaše poslovanje postalo poznato, jedan pouzdan put je kroz distribuciju saopštenja za javnost. PRLog.org je mjesto gdje možete objavljivati saopštenja besplatno. Ako mislite da nemate posebnu stručnost za stvaranje ubojitog saopštenja za javnost, sajt osigurava intrukcije kako da napišete i kako postavite video ako je to potrebno.

# 6. WaveApps.com

Nekada WaveAccounting.com, WaveApps.com je računovodstveni softver koji je brz, jednostavan i lagan za korištenje, nudeći neograničeno fakturisanje i i rashode za praćenje. 100% besplatan za male poduzetnike sa devet uposlenika ili manje, odobren je od računovođa i posebno je dizajniran za osobe koje nisu računovođe. Također, možete povezati svoju banku sa PayPal računom ili drugim izvorom podataka, i vaše transakcije se automatski importuju u računovodstveni softver.

# 7. Weebly.com

Jedno od osnovnih pravila je da firme moraju imati vlastitu web stranicu kako bi poboljšale svoju prisutnost na tržištu online. Weebly.com je besplatan website kreator koji ne zahtijeva stručnost u kreiranju websita. Sve dok niste spremni za neke kompleksnije stranice koje zahtijevaju mjesečne i godišnje uplate, Weebly.com je dobra alternativa.

# 8. Join.me

Za sve sastanke ili web konferencije na letu, Join.me je jednostavan za korištenje telekonferencijske aplikacije koja Vam omogućava pregled dokumenata i dizajna, obuku osoblja – u osnovi stalno ćete biti obaviješteni o updatima u poduzeću. Također, možete napraviti transantlantsku web konferenciju i prezentaciju.

# 9. IFTTT.com

IFTTT.com, koji je skraćenica za „if this, than that“ funkcioniše kao računarski program ponavljajući logiku ako/onda. Sa IFTTT postavljate recepte koji će Vam pomoći u procesu automatizacije. Za recept posao, imate kanal, okidač i akciju. Samo neki od primjera kanala su Facebook, e-mail, Evernote, LinkedIn. Npr. ako ste taggovani na slici na Facebook-u, možete kreirati kraticu koja će automatski downloadovati sliku u Dropbox.

Poslovnisvijet.ba

(Visited 537 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments