8 fimova koji će unaprediti vaš IQ

14 apr

Ukoliko ste se umorili od praznih digitalnih sadržaja oko vas i želite da pogledate nešto što će aktivirati vaš mozak, naučiti vas nešto novo i učiniti da proširite vidike i postavite brojna nova pitanja – ovo je lista filmova za vas. Pogledajte koji će filmovi aktivirati vaše moždane funkcije i unaprediti vaš IQ prema portalu Entrepreneur.

8. U mojoj glavi (2015)

’Pixar’ je napravio divan film o devojčici koja pokušava da se uklopi u novi grad i okruženje. Ovaj film veoma kompleksno prikazuje osećanja mladih i odraslih kao i načine na koje ljudi stupaju u konflikte i emotivne trenutke. Osim same radnje prvi put su duboko prikazani kroz psihološke procese. Osim toga što je ovaj film odličan za decu on je izvanredan nauk za preduzetnike na njihovom putu ka uspehu i u preduzetničkim vodama razumevanja tržišta.

7. Bezgranično (2011)

Tema je droga koja aktivira sve potencijale ljudskog mozga koji drastično poboljšavaju život. Prema mnogim portalima koji se bave psihologijom ’Bezgranično’ će učiniti da se preispitate o svojim potencijalima, a od samog gledanja ćete se osećati pametnije.

6. Igra kodova (2014)

Priča o matematičaru Alanu Tjungu, ocu kompjuter,a koji je dešifrovao nemačke kodove tokom Drugog svetskog rata i sprečio brojna ubistva. U ovom filmu pored učenja istorije ući ćete u svet kodiranja, veštačke inteligencije i bićete inspirisani da mislite veliko i vidite širu sliku.

5. Memento (2000)

Fantastična detektivska priča o čoveku koji je u stanju da kreira nove uspomene dok pokušava da pronađe ubicu svoje žene. Film počinje u srediti radnje i ide ka početku kako bi gledalac prošao iste emocije kao glavni lik. Žongliranje između nelinearnih narativa treniraće vašu pažnju i povezivanje priče kako biste izveli zaključak.

4. Dobri Vil Hanting (1997)

Dobitnik mnogih nagrada prati muškarca visokog intelekta burne prošlosti. Uživaćete u matematičkim zavrzlamama ujedno praćenih književnim i filozofskim dijalozima. Pouke pokazuju da obrazovanje i inteligencija može doći iz bilo kog mesta na planeti. Film pokazuje da ne postoji savršenstvo i ukazuje na značaj emocija i ljudskih odnosa.

3. ’Primer’ (2004)

Film je napisao, režirao i u njemu glumi matematičar i diplomirani inženjer. Reč je o drami koja se bavi inženjerima koji su otkrili kako da putuju kroz vreme. Film je kao Memento nelinearan i ispituje filozofiju putovanja kroz vreme i razmatra složene naučne paradigme sa akcentom na fiziku. Morate rešiti zaplet filma kako biste došli do zaključka.

2. Blistavi um (2001)

Film prati život glavnog junaka od ranih uspeha na školovanju do naučnih radova. On noćima tajno radi za Vladu SAD-a dešifrujući sovjetske poruke. Film balansira između stvarnosti i fantazije glavnog lika stvoreno njegovim psihičkim oboljenjem zbog kojeg proživljava realistične halucinacije.

1. Pi (1998)

Niskobudžetni film naučne fantastike koji pomera granice, a snimljen je u crno-beloj tehnici bez specijalnih efekata. Maks Koen je opsesivno-kompulzivni, paranoični matematičar koji uz pomoć svog računara pokušava da pronađe obrasce i zakonitosti potrebne za razumevanje funkcionisanja prirode, univerzuma, a čak i berze. Ali pored razumevanja on predviđa mnoge stvari i oko njega kreću da se bore vlada i pojedinci sa Vol Strita. Uz njega vaš mozak će i sam početi da razmišlja o postojećim svetskim obrascima.

Bizlife.rs

(Visited 653 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments