7 poslova koje možete raditi od kuće

11 apr

Jovanamiljanovic.com

GRAFIČKI DIZAJNER

Ulaganje: kompjuter, softver za dizajn (Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign)

Moja drugarica Jelena se bavi grafičkim dizajnom od kuće, pravi kartice, logoe, sajtove, marketing materijale, dnevnike, čestitke i lepo zarađuje od toga. Završila je grafički dizajn, ali je sama dosta toga naučila kod kuće. Ona je šef svog vremena, promociju radi preko Facebooka i Instagrama i prodaja joj odlično ide!
Za ovaj posao bitno je da se obrazuješ, što možeš na kursu ili online, ali i da dobro shvatiš šta klijent zaravo želi, a ne šta kaže da želi, jer klijenti često ne znaju dobro da objasne. Znači, strpljenje i čitanje misli, ništa specijalno.

VIRTUELNI ASISTENT

Ulaganje: kompjuter, internet veza

Kao VA možete raditi social media marketing, administrativne poslove, održavanje sajtova, šta god da vam je ekspertiza. Više o tome pročitajte kod Nikoline Andrić koja se uspešno bavi tim poslom.

KODIRANJE

Ulaganje: kompjuter, kursevi

Moj drug Andrej je sve naučio sam radeću u kafićima kako bi imao prihode dok je učio preko dana. Sve je naučio sam, kod kuće, iz knjiga, kurseva itd. Radio je za neke od najvećih IT firmi u Srbiji i u inostranstvu. Od kurseva tu su Code Academy, Udemy…

Ako želiš da postaneš frontend developer (da radiš deo sajta koji se vidi, da nameštaš drop down menije, kontakt forme, fontove, baviš se estetskom stranom sajta…) bitno je da naučiš HTML, CSS and JavaScript, ali i da znaš front-end frameworke poput AngularJS.

Ako želiš da postaneš backend developer i radiš na svemu onome što se ne vidi na sajtu, odnosno na server strani, ti ćeš biti zadužen da sve promene u front endu dobro rade. Bitno je da naučiš Java, Scala i Python jezike.

COPYWRITING

Ulaganje: komjuter, alati

Ako želiš da se baviš copywritingom, predznanje iz engleskog jezika ili nekog drugog jezika je neophodno. Nauči da budeš dobar sa organizacijom vremena, da dobro izlaziš iz kreativnih blokova, da poštuješ deadline itd. Dobar copywriter postaćeš stalnim čitanjem, pisanjem, usavršavanjem svoje veštine…

Ako te zanima kako da pokreneš kreativnost kada se osećaš zabodeno u mestu, pročitaj ovaj tekst.

BLOGOVANJE

Ulaganje: komjuter, alati, content marketing veštine, social media poznavanje

SOCIAL MEDIA MENADŽER

Ulaganje: komjuter, social media alati koje klijent želi, kurs

Idite na kurs kod Milana Maglova ako ste početnik ili kod Ivana Bildija ako ste već na određenom nivou poznavanja Facebook oglašavanja. Cena od 80 do 200e.

Pročitajte ceo blog Istoka Pavlovića.Cena 0 eura.

FOTOGRAF

Ulaganje: kompjuter, kurs, laptop

Preporuka za kurs Christina Greve.

Ukoliko posao od kuće nije za tebe, možda je vreme da središ CV, napišeš motivaciono pismo i kreneš punom parom na apliciranje na otvorene konkurse na sajtovima Infostud, Poslonaut, Lako do Posla, Honorarci itd.

(Visited 637 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments