7 jasnih znakova da vam hitno treba godišnji odmor

16 maj

Ako imate osjećaj da je jako puno vremena prošlo od vašeg posljednjeg odmora, pa onda zavirite i u kalendar i shvatite da vas taj osjećaj ne vara, već iz toga je jasno kako vam je odmor prijeko potreban. U suprotnom biste mogli vrlo skoro doživjeti burnout.

Kako ne biste oko toga puno dvojili portal Buro24/7 donosi niz znakova koji ukazuju da biste to trebali učiniti što prije bez odgađanja:

1. Stalno ste negativno nastrojeni

Sve vam je dosadno i teško se motivirate kako biste završili posao. Sve vas na poslu i oko posla stalno živcira. Stalno se nezadovoljni. A ako vam se to sve skupa preslikalo i na privatni život onda se kod vas upalio SOS alarm – trebate odmor.

2. Osjećate psihičku i fizičku bol

Na poslu se stalno osjećate tjeskobno, a to je prešlo u fazu da u prsima osjećate konstantni pritisak, imate glavobolje, gastroenterološke probleme, znoje vam se dlanovi, mučno vam je, bole vas leđa… Da, iscrpljeni ste, sve je nagomilano u vama i samo je pitanje kada ćete puknuti.

3. Borite se sa spavanjem

Kad i dođe trenutak da zaspete i odmorite se, vi to ne možete. Da, ne možete zaspati jer vam je toliko toga na pameti. Mozak nikako da se ugasi, stalno vrtite iste misli, a faza opuštanja se ne nazire, kao i san… #overload

4. Griješite na poslu

Ako stres prijeđe u kronično stanje sve se teže fokusiramo na rad i obavljanje zadataka. I ne samo to, iduća faza je da počnete zaboravljati izvršavati svoje dužnosti, da vam neke bitne stvari promaknu, što bi u konačnici moglo utjecati i na vaš posao kao i radno mjesto.

5. Štetno gorivo kao ‘pokretač’

Aka vam je svakodnevno potrebna čaša vina za opuštanje ili ste u potrazi za tzv. comfort foodom ili junk foodom, šećerima u svakom mogućem obliku i to je pokazatelj da vjerojatno patite od burnouta. Vrijeme je da nešto poduzmete i napunite svoje baterije.

6. Čak vam i najmanji problem postaje najveći

Zadaci, obveze i projekti koji su vam dosad bili jednostavni i koje ste dosad uspješno i pravovremeno obavljali više to nisu? Samo je još jedan od znakova da ste u fazi velikog zasićenja.

7. Posao vam je postao život

Na poslu ste cijeli dan, radite cijeli dan, a onda dođete kući i još uvijek radite ili u najmanju ruku razmišljate o poslu? Odrekli ste se svojih hobija, privatnog, društvenog života jer se jednostavno toliko iscrpljeni. Zbog toga pati vaša obitelji, ali i prijatelji, te na kraju i vi sami.

hr.n1info.com

(Visited 121 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments