6 stvari koje bi za nekoliko godina mogle nestati

14 jun

Za nekoliko godina iz naše svakodnevice nestat će stvari bez kojih danas teško možemo zamisliti život, tvrdi Michael McQueen, Australac koji se bavi predviđanjem trendova i biznis strategijama.

McQueen je u svojoj posljednjoj knjizi “Kako se pripremiti na ono što dolazi” tvrdi da bi za samo 15 godina moglo nestati i do 47% profesija koje danas postoje.

Mnoge radnike zamijenit će strojevi, a McQueen savjetuje ljude da se fokusiraju na znanja koja nisu zamjenjiva strojevima, kako bi opstali u budućnosti.

Predviđa da će sljedećih šest stvari, koje su danas svakodnevica, potpuno nestati u budućnosti.

iTunes je prvi na redu, tvrdi McQueen. Australac tvrdi da će Apple svoj sustav downloadanja glazbe ukinuti već sljedeće godine iako oni to odlučno demantiraju.

McQueen predviđa da će nestati i parkinzi. Budući da auto koristimo samo 4% našeg vremena, drastično će se smanjiti upotreba osobnih vozila u budućnosti, tvrdi McQueen. I Elon Musk tvrdi da će autonomna vozila preuzeti monopol i to u roku od 15 godina.

Povezana slika

Nestat će i kreditne kartice, kaže McQueen. U budućnosti će se plaćati otiscima prstiju i posebnim sustavima koji će prepoznavati lica. Kineski Alipay već ide ovim putem, te je razvio sustav plaćanja “Smile to pay” koji klijentima omogućuje da svoje račune plate kada se nasmiju.

Slikovni rezultat za kreditna kartica

Call centri i ekipa koja radi tamo u budućnosti bi također mogli nestati. Ljude koji rade kao tehnička podrška potpuno će zamijeniti računala.

Slikovni rezultat za call centar

Potreba za učenjem stranih jezika će također nestati, tvrdi McQueen. On predviđa da će u budućnosti ljudi komunicirati svojim jezikom i imati posebne uređaje koji će im istovremeno prevoditi ono što im govori sugovornik.

Slikovni rezultat za strani jezici

Nestat će i benzinske crpke. McQueen smatra da će automobili na benzinski pogon potpuno nestati, a samim time i potreba za benzinskim crpkama.

Slikovni rezultat za gas petrol

Izvor: N1

(Visited 498 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments