6 najboljih oblasti za započinjanje biznisa

20 nov

Portal “Inc” napravio je dopunjenu listu najperspektivnijih oblasti, sa savjetima gdje je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se.

Evo koje su to oblasti:

1. Servisi za zdravlje na daljinu – Telemedicina

Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39% od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tržište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim djelovima svijeta).

Ljekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

2. Softver za snimanje filma

Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz “Hollywooda”, već i od onih koji razvijaju videoigrice i u oblastima medicine i nauke. Vjeruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43%.

3. Programi društvenih igara

Sjećate se društvene zaraze “Farmville”? Istraživačka kompanije “IBIS World” misli da će društvene igre kao što je upravo “Farmville” tek doživjeti bum i da će rasti za 12% svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom svijeta i pametnih telefona.

4. Proizvodi za njegu kože – podmlađivanje

Nije u pitanju samo kozmetika, već i razni drugi produkti koji podmlađuju i uljepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsjednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6% godišnje do 2020. godine.

5. “Peertopeer” dijeljenje materijala

Ili kako bismo mi slobodno preveli od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za dijeljenje porasli su u proteklih pet godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. “IBIS World” predviđa da će industrija rasti oko 39% godišnje do 2020. godine.

6. Personalizovana medicina

Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11,8% godišnje.

Akta.ba

(Visited 394 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments