5 trikova za poboljšanje produktivnosti tokom dana

11 maj

Poboljšanje produktivnosti ne znači rad više. Upravo suprotno. Kada ste produktivni, obavljate uspješnije aktivnosti za manje vremena. Krajnji cilj nije ništa drugo nego obaviti svoj posao s potpunom učinkovitošću, kako bi se iskoristilo vaše slobodno vrijeme.

Ako postoji nešto što uzrokuje stres upravo osjećaj ugnjetavanja radom. U isto vrijeme, kada ste pod stresom, manje ste produktivni i počnete akumulirati puno umora u vrlo kratkom vremenu. U tim uvjetima, stavljate vražji humor. I moguće je da se i izvedba koju imate u drugim zadacima izvan posla završi zamjenom. Konačno, samo pokušavate preživjeti.

“Počnite raditi ono što je potrebno, onda što je moguće i odjednom ćete učiniti nemoguće”. -San Francisco de Asis-

Poboljšanje produktivnosti nije samo stvar boljeg obavljanja posla. Cilj je postići bolju kvalitetu života. To je tvoj posao ne postaju teret. Vodite računa o sebi na razuman način i ostvarite bolje rezultate. Postoje neki trikovi koji pomažu da se to postigne. Zatim govorimo o pet od njih.

1. Poboljšajte svoju produktivnost od prvog sata
Produktivan dan je dobar dan. Razvija se od trenutka kada se probudite. Dobro je da se navikneš ustajati malo ranije. To vam daje malu marginu da ne biste već ustali sa žurbom uvučenom u tijelo.

Dobro je da je prvi trenutak dana intiman i motivirajući. prikazuje kakav će biti vaš dan Učinite to u pozitivnom smislu. Razgovarajte sa sobom i motivirajte se. Pokušajte ne započeti dan rada bez da budete jasni u vezi s planom koji će se provoditi tijekom dana. Također nije dobro da ga inicirate tjeskobom. To oduzima energiju i ne pomaže u poboljšanju vaše produktivnosti.

2. Potražite naglasak i pristupe za svoje zadatke
Koncentracija je bitna za poboljšanje vaše produktivnosti. Usredotočite se na fokusiranje na nešto. Ovaj proces je olakšan kada definirate naglasak i pristupe za svoje zadatke: oni su ti koji će ti pomoći pronaći vlastitu metodu.

Dobra je ideja napraviti tematski naglasak. Ponedjeljak za jedan aspekt, utorak za drugog, itd. Poznati popis prioriteta također ostaje na snazi. Što prvo treba učiniti, a što kasnije. Stručnjaci preporučuju da radite zadatke koji nas najmanje motiviraju na prvo mjesto: najneugodnije, zamornije ili teško. Zatim se usredotočite na ostatak.

3. Prepoznajte svoje najviše sati rada
Svi mi imamo drugačiji biološki i psihički ciklus. Postoje slučajevi kada smo budniji i osjećamo se više motivirani. Promatrajte se nekoliko dana da biste ih otkrili. Važno je da znate koji su vaši najbolji radni sati.

Nakon što ste definirali što su vaši energetski vrhunci, već ste poduzeli veliki korak. Slijedi programiranje najsloženijih zadataka u tim propustima. To je jedan od najučinkovitijih trikova koje možete primijeniti kako biste poboljšali svoju produktivnost.

4. Podijelite svoje vrijeme i zadatke
I vrijeme i aktivnosti mogu se lakše upravljati ako se razdvoje. To je, ako ih podijelite, koliko god je to moguće. To je trik koji ne propada. Odredite točno vrijeme za svaki zadatak koji ćete obavljati, ostavite marginu za nepredviđene okolnosti i pokušajte se uskladiti s rasporedom.

istovremeno, analizirajte svoj trud Pronađite način da ih podijelite, koliko god možete. Dodijelite vrijeme svakom odjeljenju i poštujte ga. To je sjajan način rada. Pomoći će vam da sve bolje organizirate i pruži vam stalan osjećaj postignuća. Osim toga, u manjoj ćete mjeri precjenjivati ​​ili podcjenjivati ​​vrijeme koje vam je potrebno za zadatak: podijeliti ga na korake koje ćete biti svjesniji onoga što podrazumijeva.

5. Mehanizirati i odvojiti
Svi radovi imaju zadatke koji su mehanički. Ponekad ga nismo otkrili, ali svakako ih sve uključuje. Izazov je identificirati sve one aktivnosti koje se uvijek rade na isti način. Kada se to postigne, sljedeća stvar je procijeniti postoji li način da ih se što više pojednostavi. Također možete pogledati je li moguće izvršiti nekoliko tih zadataka u isto vrijeme.

Za gotovo sve što se može mehanizirati postoji neka tehnološka pomoć. istražuje. Možda postoji neka aplikacija koja vam može pomoći. Također, birajte broj dana kako biste u potpunosti prekinuli vezu s društvenim mrežama i telefonom. Dokazano je da ljudi gube i do trećine svog produktivnog vremena navigacijom besciljno kroz mrežu.

Sve su to jednostavni trikovi za primjenu. Oni vam omogućuju da poboljšate svoju produktivnost bez velikih promjena u rutini. Konačno, radi se samo o boljoj analizi i planiranju. Također uvesti male navike koje mogu napraviti razliku.
Koristite Pareto princip da budete produktivniji Da biste postigli uspjeh s manje napora, možete isprobati Pareto princip, također poznat kao Pareto zakon ili 80/20.

hr.sainte-anastasie.org

(Visited 241 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments