5 savjeta za dobro raspoloženje

11 apr

Osjećaš li se loše, umorno, bezvoljno i nikako ne možeš van tog začaranog kruga?

Probaj ovih 5 trikova stručnog tima psihologa portala Psychology Today kako bi se oporavila od lošeg raspoloženja. S vremena na vrijeme, svima nam se dogode određene stvari koje nas ‘bace’ u loše raspoloženje. Od loših vijesti na poslu, otkazivanja planova, malih svađa i slično.

Posloži li ih se više odjednom ili te samo ta jedna stvar izbaci iz takta, probaj ove trikove kako bi se vratila natrag na put dobrog raspoloženja.

Prihvati da prijatelj i kolege mogu napraviti pogreške

U našoj se zapadnjačkoj kulturi greške pokušavaju što više eliminirati i optimizirati, što je vrlo pohvalno, ali kad se dogodi neka manja pogreška, posljedice mogu sve izbaciti iz takta.

Želimo uvijek da nama drugi oproste kada mi napravimo nešto krivo, a upravo zato bi trebali prihvaćati i one pogreške koje naprave naši prijatelji ili netko iz radnog okružja. Ovo će ti pogotovo pomoći kod problema u komunikaciji, loše sreće i nekih promašaja kod klijenata.

Pomozi drugima s ekstra dozom ljubaznosti

Suprotna reakcija jest ona koja je sasvim suprotna tvom raspoloženju. U situaciji u kojoj si fokusirana na sebe i patiš zbog nečega, probaj napraviti nešto spontano i dobronamjerno, poput puštanja nekoga ispred sebe u redu u trgovini.

Probaj biti više ‘čovječna’ u komunikaciji s drugima i razumjeti što drugi osjećaju, izađi iz svojih osjećaja i osobina, postani spontana u svakodnevnom ponašanju.

Nagradi se

Uzmeš li vremena za raditi nešto što obično ne radiš se također smatra nagradom. Daj si pet minuta kako bi napravila nešto samo za sebe. Ili se nagradi nečim s čim nisi već zadnja tri mjeseca. Provjeri da ne dodaješ još više patnje na trenutnu bol Kad se nešto dogodi što te ‘spusti’, ponekad pretjeranim razmišljanjem dodatno pojačaš tu bol. Dobro provjeri samu sebe i svoje misli, sagledaj realnu situaciju i pitaj se je li taj scenarij koji ti je trenutno u glavi sasvim točan i nije li možda produkt mentalnog samokažnjavanja zbog nečega što uopće nije bilo tako strašno.

Napravi nešto što planiraš već dugo vremena

Stoji li nešto na listi već mjesecima što moraš obaviti, napravi to sada! To je vrlo učinkovit i brz način da si popraviš raspoloženje. Izaberi nešto što možeš već sada riješiti i prekriži to. To će ti dati osjećaj kontrole i samo-učinkovitosti. Pobrini se samo da je to uistinu zadatak koji možeš riješiti, piše Zdrava krava.

ba.n1info.com

(Visited 390 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments