5 savjeta kako ostaviti dobar dojam na prvom intervjuu

9 feb

Da biste samopouzdano i ležerno razgovarali s vašim mogućim poslodavcima, te mogli otkriti zašto ste vi upravo sjajan kandidat za posao, važna je temeljita priprema.
Ostavljanje željenog dojma na intervjuu, vještina je samo po sebi, a pravilna interakcija sa osobom koja vas intervjuira jednako je važno kao priprema životopisa koji će dočarati sve vaše vještine. Upravo zbog toga izdvojili smo par korisnih savjeta koji će vam pomoći oko pripreme za vaš naredni intervju.

1.Priprema je ključna!

Zamislite to kao vježbu – izdvojite vrijeme kako biste detaljno analizirali što podrazumijeva posao na koji ste se prijavili, te koje su vještine potrebne za obavljanje tog posla. Provjerite još jedanput i vaš životopis i razmislite o pitanjima koje bi vam mogli postaviti. Uvijek pokušajte odgovore povezati s iskustvima koje ste dosada stekli i svakako detaljno istražite vrijednosti kompanije u koju dolazite na intervju.

2. Točnost je neupitna

Napravite sve što je potrebno kako biste na intervju došli 15 minuta ranije. Nema isprike za kašnjenje, a kako biste to izbjegli, pripremite svoj outfit i torbu noć prije.

3. Razmislite prije odgovora

Dakle, bez um, uh, am tijekom razgovora. Radije si uštedite vrijeme komentarima poput ‘To je uistinu zanimljivo pitanje’ ili ‘Baš sam o tome nedavno razmišljala/čitala0 i dajte si tako vremena za osmišljavanje odgovora. Trebali biste pričati jasno, glasno i smireno.

4. Budite samopouzdani, no ne arogantni

Dakle, važno je postići pravilan balans te prilikom promocije vještine obavezno dajte kredit kolegama i mentorima kada je to potrebno, kako biste pokazali da ste timski igrač i da cijenite iskustvo i prilike koje su vam pružene.

5. Pokažite interes i optimizam

Svoj razgovor počnite s osmijehom, čvrstim stiskom ruke, uspravnim sjedenjem i pokažite strast prema poslu koji vas čeka te radnoj etici i vrijednostima.

Manager.ba

(Visited 306 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments