5 pravila kojih se treba pridržavati na putovanjima

8 jan

Bez obzira putuješ li na svega nekoliko dana ili neki duži period, nekoliko bi se pravila trebalo pridržavati kako bi izbjegao/la potencijalan stres na putovanju.

Kako piše PopSugar, ovo je pet stvari kojih bi se trebao pridržavati prije svakog putovanja:

  1. Provjeriti svu prtljagu prije odlaska iz kuće. Prvo ti na pameti moraju biti najbitnije sitnice poput novčanika, osobnih dokumenata, mobitela i punjača, a tek onda ostale stvari poput odjeće, kozmetike, knjiga itd.
  2. Provjeri kakav je signal u zemlji u koju odlaziš. Tako ćeš moći na vrijeme obavijestiti roditelje i prijatelje da ne pomišljaju kako su te oteli marsovci prilikom razgledavanja grada već je jednostavno signal loš i nećete moći biti u neprestanom kontaktu.
  3. U hotelu ne ostavljaj novac na lako dostupnim mjestima. Turisti su vječno na meti kradljivaca tako da dobro pazi gdje ostavljaš novac (bez obzira jesi li u hotelu ili vani). Čak i ako ga uvijek držiš kod sebe u ruksaku, pazi da ti ruksak ni u kojem trenutku bude na leđima bez tvog nadzora.
  4. Ne pretrpavaj si raspored razgledavanja destinacija. Kada dođeš u milijunski grad, nemoj očekivati da ćeš imati vremena obići sve zanimljivosti koje si zamislio/la tako da se radije posavjetuj s turističkom agencijom koja bi sve mjesta bilo moguće posjetiti s obzirom na vremensko ograničenje.
  5. Isprintaj si na papir sve rezervacije. Bilo da je riječ o rezervaciji hotela ili muzeja, najbolje je da sve to imaš ‘crno na bijelo’ kako ne bi došlo do nesporazuma.

 

Joomboos.24sata.hr

 

(Visited 124 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa