5 načina da ostavite dobar dojam na nadređene

24 mar

Bitno je što vaš šef misli o vama. Iako bi vaši poslovni rezultati trebali kreirati glavninu tog mišljenja, bitan dio jest i način na koji vas promatra kao osobu.

Naklonost možete pridobiti neverbalnom komunikacijom i govorom tijela – suptilnim znakovima koji pokazuju da ste entuzijastični i angažirani. Donosimo pet savjeta koji vam u tome mogu pomoći:

Aktivno slušajte

Pokažite šefu da ste zainteresirani za ono što što govori ne samo na sastancima, već i u individualnim razgovorima tako da održavate kontakt očima. Izbjegavajte uzdisanje, igranje s gadgetima ili popravljanje odjeće jer to ukazuje na nezainteresiranost.

Neka vaš stil komunikacije bude kompatibilan sa stilom kompanije

Pratite pravila ponašanja i komunikacije u uredu te se ponašajte u skladu s tim. Na taj način nećete pretjerati niti djelovati nezainteresirano. Nema ništa neugodnije od pokušaja grljenja menadžera ako on očekuje rukovanje.

Nemojte glumiti

Neka vaš odnos bude stvaran. Nemojte se smijati šalama koje zapravo nisu smiješne samo zato što ih je ispričao netko tko vam je nadređen. Autentičnost češće impresionira ljude od odglumljenog i pretjerano pristojnog ponašanja.

…osim ako nije nužno

U slučaju da vas zapravo nije briga što šef misli o vama, ali i dalje želite zadržati pozitivnu sliku o sebi, možete pribjeći ovakvim metodama. Ali pripazite da ne ispadnete ulizica ili da ne pretjerate u želji da se nekom lažno svidite. Pripazite i da vas ne oda govor tijela.

Kontrolirajte neverbalnu komunikaciju

Obično se na pretjeranu fizičku prisnost u uredu ne gleda s pretjeranom naklonošću. Međutim, suptilni dodiri, poput laganog tapšanja po ramenu, mogu pozitivno utjecati na vašu sposobnost uvjeravanja.

lider.media

(Visited 116 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments