5 malih jesenjih radosti u kojima trebamo uživati svakodnevno

30 okt

Jesen je u punom jeku – lišće mijenja boje, temperature su niže i u zraku se osjeti onaj “jesenski” miris. Ovo godišnje doba mnogima je omiljeno te je idealno za svakodnevno uživanje u ovim malim jesenskim radostima.

1. Ispijanje omiljenog čaja
Jabuka i cimet, borovnica, brusnica i šumsko voće samo su neki od okusa koji nas uvijek podsjećaju na jesen. Uz čašicu finog toplog napitka skoro pa možemo “okusiti” jesen te je idealan način za opuštanje.

2. Paljenje najdraže mirisne svijeće
Još jedna mala jesenska radost je i miris omiljene svijeće koji se širi našim našim domovima te tako stvara i unutrašnje jesensko okruženje. Miris naranče, cimeta ili vanilije jedan je od onih bez kojih je jesen nezaobilazna.

3. Šetanje parkom
Potpun doživljaj jeseni osjeti se šetnjom. Parkovi su prepuni drveća čije lišće mijenja boje, a polako i tlo postaje dom otpalog lišća. Za uživanje u bogatstvu jesenskih boja dovoljna je kratka šetnja koja ima i relaksirajući učinak.

4. Izležavanje pod mekanom dekicom
Nakon šetnje vrijeme je za odmaranje na kauču pod mekanom dekicom. Upravo tada čašica omiljenog čaja najbolje odgovara. Odvojite malo vremena za sebe, odmorite se i uživajte u toplini pahuljaste dekice i finog napitka.

5. Gledanje jesenskih filmova
Svako od nas ima omiljene filmove, serije ili knjige za kojima posežemo tokom jesenskih večeri. Upravo uz njih ćemo još lakše osjetiti taj ugođaj i još slađe ćemo zaspati.

Naravno, pečenje pita i savijača od jabuka je nezaobilazno. Ne svakodnevno, ali jesen je savršeno vrijeme za često uživanje u ovim slasnim desertima kojima rijetko ko može odoljeti.

Nezavisne.com

(Visited 296 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments