5 grešaka prilikom traženja posla

24 maj

Traženje posla je težak zadatak, a česta odbijanja često utiču i na manjak samopouzdanja. Zbog toga bi trebalo obratiti pažnju na način na koji se traži zaposlenje.

Ukoliko dugo tražite posao, možda bi mogli da obratite pažnju na način na koji ga tražite i izbegnite greške koje bi vas, prema pisanju Inc-a, mogle koštati gubitka potencijalnog radnog mesta:

1. Niste dovoljno aktivni

Ako čekate da vam posao „padne s neba“ i ne činite ništa kako bi na pronašli, šansa da ga nađete je vrlo mala. Potraga za poslom aktivan je čin, a ponekada treba i naučiti dodatne veštine kako bi pronašli novo radno mesto.

2. Nedostaje vam strasti

Ako se prijavljujete za poslove koji vas ne uzbuđuju, nemojte se iznenaditi ako poslodavac primeti da vam nedostaje strasti. Iako se određene veštine vremenom mogu naučiti, strast je nešto što čovek ima ili – nema.

3. Ne znate da se prodate

Ako postoji vreme kada čovek treba znati da se „proda“, to je onda prilikom traženja posla. Ako na pravi način ne predstavite svoja znanja, veštine i obrazovanje, isključivo je vaša krivica što niste dobili posao.

4. Nekvalitetna biografija

Biografija je uvek prvi korak ka mogućem poslodavcu. Ako već na prvom koraku napravite grešku i pošaljete loš CV, priča za vas prestaje. CV treba biti kratak i jasan, sa jasnim prikazom dosadašnjeg iskustva i obrazovanja.

5. Niste „osvojili“ poslodavca

Možete biti najbolja osoba za određeno radno mesto, ali ako se jednostavno ne sviđate poslodavcu „na prvu“, šanse su vam minimalne. Na razgovoru za posao često se smešite, pažljivo slušajte i postavljajte smislena pitanja.

Bizlife.com

(Visited 819 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments