4 navike koje će vam uljepšati poslovnu svakodnevnicu

6 mar

Obzirom da se u užurbanoj svakodnevnici stalno susrećemo s novim izazovima i postaje dosta teško držati se postavljenih ciljeva, često smo u potrazi za dodatnim savjetima kada SU u pitanju organizacija, motivacija, fokusiranost i unaprjeđenje naših vještina. Naravno, usvajanje novih navika dosta je složeno, no, volja i hrabrost nužne su karike koje će vam pomoći u njihovom uvrštavanju u svakodnevnicu. Naposljetku, svaka od ovih navika za krajnji cilj ima postizanje balans između vašeg privatnog i poslovnog života, opustiti vas i inspirirati vas.

#RAZVIJTE RUTINU

Na taj način ćete znati da kvalitetno i pametno upravljate svojim vremenom te da su vaša jutra i večeri posvećeni pravilnim aktivnostima. Iako nas ova navika vraća u školske klupe, jednom kada vidite kako uz pomoć rituala imate i vrijeme za sebe te stvari koje volite, bit ćete sretni što ste ju brzo usvojili.

#PREUZMITE ODGOVORNOST ZA SVOJA (NE)DJELA

Ovo je lekcija koju trebate što prije primijeniti. Nitko nije odgovoran niti obvezan učiniti stvari koje će vas usrećiti. Vi ste ti koji imate potpunu kontrolu nad kvalitetom svog života, zbog toga, ne bojte se riskirati, zauzmite se za sebe i vjerujte u sebe. Dajte maksimum u svemu što radite i pazite na sebe.

#UVIJEK POSTAVITE ROK ZA SVE CILJEVE

Kako biste vašu ambiciju održali i stavili u stvarnu percepciju, trebate si postaviti vrijeme u kojem istu možete ostvariti. Nijedan cilj se ne može ostvariti preko noći, zbog čega je iznimno važno da počnete na vrijeme kvalitetno i strateški raditi na njihovom ostvarenju, bez obzira je li riječ o afinitetima vezanim za privatne ili poslovne ciljeve. Investirajte u planer i pratite kako se razvija vaš plan. Sa svakim novim ostvarenjem cilja i mogućnosti, znati ćete koji su vas koraci doveli do cilja.

#SVAKI DAN NAUČITE NEŠTO NOVO

Neka vaš dnevni izazov bude učenje novih vještina. Bez obzira radi li se o tečaju koji ćete slušati online, hobiju kojemu ćete se posvetiti ili ćete sami istraživati pojmove i tehnike koje će poboljšati vaš performans na radnom mjestu (poput – kako razviti bolju strategiju za promociju na društvenim mrežama), svaki dan bi vam trebao biti ispunjen aktivnostima koje vas obogaćuju, motiviraju i čine ponosnima na ono što ste naučili.

Manager.ba

(Visited 210 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments