4 knjige o investiranju koje biste trebali pročitati

4 dec

Kako biste bili u potpunoj kontroli nad vašim financijama i postali master na ovom polju, važno je da u potpunosti razumijete sve pojmove i događanja na financijskom tržištu. Dio smo naučili kroz školovanje, dio kroz praksu, a dio – kroz knjige i savjete uspješnih managera koji će vam sa svakim novim poglavljem postajati sve draži mentori. Kada je u pitanju investiranje, ova četiri naslova dobila su najviše simpatija.

Prijedlog broj 1: The Most Important Thing by Howard Marks

Praktični primjeri svakako su jedan od najboljih načina da nešto novo naučite. Upravo je Howard kroz ovu knjigu opisao i podijelio razne savjete o investiranju, donošenju financijskih odluka, komentare o tržištima… Howard je kroz svoju ulogu direktora Oaktree Capital Management surađivao s brojnim uspješnim klijentima.

Prijedlog broj 2: The Intelligent Investor by Benjamin Graham

Naslov koji je objavljen još 1949. godine, do danas je dobio brojne nadogradnje i komentare o aktualnim tržištima, a srž knjige odnosi se na ideju o investiranju u vrijednost i postizanju dugoročnih ciljeva. Warren Buffett nazvao ju je naboljom knjigom o investiranju.

Prijedlog broj 3: Interviews With Top Traders by Market Wizards

U ovom klasiku u svijetu knjiga o investiranju, Jack donosi intervjue s nekim od najpoznatijih investitora s kojima je razgovarao o tome kako donijeti pravu financijsku odluku.

Prijedlog broj 4: One Up on Wall Street by Peter Lynch

Ova knjiga uči vas kako razmišljati korak unaprijed i biti ispred kompanija koje će tek postati velike.

Manager.ba

(Visited 740 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments