4. dio: Šta su globalno uspješni ljudi radili kada su imali 25 godina?

28 nov

16.Rapper Jay Z već je bio dio rap scene, ali relativno anoniman.

Rođen kao Shawn Carter, reper je odrastao u smještajnom projektu u Brooklynu, NY, a postao poznat kao “Jay Z” u dobi od 20 godina.

Sljedećih nekoliko godina nastupao je uz ostale repere, ali je “ostao relativno anoniman” dok je u dobi od 27 godina osnovao rekorder Roc-A-Fella Records s još dva prijatelja. Iste godine, Jay Z objavio svoj prvi album, Reasonable Doubt.

17. Modni dizajner Ralph Lauren radio je kao prodajni asistent Brooks Brothersa.

Bivši izvršni direktor Ralph Laurena, rođen kao Ralphu Lifshitzu u Bronxu, ime je promijenio u 15. godini. Nastavio je studirati na koledžu Baruch i služio u vojsci do 24. godine kad je otišao raditi za Brooks Brothers.

U 26, Lauren je odlučio dizajnirati široku kravatu “europskog stila”, što je konačno dovelo do prilike s Neiman Marcus.  Godinu poslije pokrenuo je brend  “Polo”.

18. Bivša američka državna tajnica Madeline Albright odgajala je porodicu dok je pokretala političku karijeru.

Prema Bio, prva američka državna tajnica SAD-a i sadašnji profesor međunarodnih odnosa na sveučilištu Georgetown sa 25 godina pokrenula je karijeru u politici, a podizala je i obitelj s tadašnjim mužem Josephom Albrightom.

Madeline je 1959. diplomirala na Wellesley Collegeu u Massachusettsu, gdje je diplomirala političke nauke, a počela je proučavati ruske i međunarodne odnose, dok je  odgajala kćerke Alice i Anne u Washingtonu, D.C.

Nakon što se preselila u New York sa suprugom, Madeline je završila školovanje na Sveučilištu Columbia, gdje 1968. godine stječe certifikat na ruskim studijima.

19. Elon Musk je vodio svoju prvu internetsku tvrtku.

Prije nego što je navršio 25 godina, Musk je napustio PhD program Stanforda kako bi se pridružio dot-com boomu i pokrenuo prvu internetsku tvrtku Zip2 koja je pružala poslovne imenike i mape. 

Četiri godine kasnije Compaq je kupio firmu za 307 miliona dolara, a Musk je koristio novac kako bi pokrenuo svoj sljedeći startup – PayPal.

20. Investitor i predsjednik Berkshire Hathaway Warren Buffett radio je kao investicijski prodavač u Omahi.

Buffett je u ranim 20-im  radio kao investicijski prodavač za Buffett-Falk & Co u Omahi prije no što se preselio u New York da bi bio analitičar vrijednosnih papira u dobi od 26 godina. Tokom te godine započeo je Buffett Partnership, investicijsko partnerstvo u Omahi.

Za NBC je rekao: “Na nekim mjestima lako je izgubiti perspektivu, ali mislim da je lako držati perspektivu na mjestu kao što je Omaha.”

Entrepreneur.com

(Visited 156 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments