3 stranice za inspiraciju i edukaciju

20 feb

Učenje novih stvari i vještina uvijek se isplati. Tako poboljšavate, ne samo vaš profesionalni život, nego i privatni. Ovdje donosimo neke od najkvalitetnijih stranica koje možete pratiti i samostalno se educirati o temama koje vas zanimaju.

1. Svi se sjećamo trenutaka kada smo sjedili u školskim klupama i učili o najutjecajnijim osobama iz povijesti. Zapisivali ime, područje djelovanja i doprinos na određenom području, kao primjerice Isaaca Newtona u fizici. S godinama smo počeli tražiti inspiraciju u onima koji su nam bili bliski. Biography nudi mnoštvo videa o brojnim utjecajnim ljudima kroz našu povijest. Upoznaj bivše predsjednike, glumce, glazbenike, znastvenike, njihova postignuća i pogledaj kroz što su sve prošli da bi ih danas gledali kao vlastiti primjer i vodilju u životu. Sigurno ćeš pronaći nekoga čiji će te život inspirirati i s kim ćeš se usporediti te moći ponešto i naučiti. Možda je to upravo Neil Armstrong.

2. Na stranici Book TV možeš pronaći brojne intervjue s autorima i značajnim pojedincima iz cijelog svijeta. U sat vremena, ili tri, saznaj zašto je netko o nečemu pisao, što je htio poručiti i možeš li pronaći poveznicu s tom osobom. Pregledaj tko sve govori u intervjuima, o čemu govori i odvoji jednu subotu mjesečno. Više nećeš samo morati čitati knjigu, nego i iz prve ruke dobiti informacije od samih autora.

3. Ako voliš u par minuta naučiti nešto novo i zanimljivo, kao primjerice kako gravitacija mijenja boje, pregledaj stranicu NOVA. Odaberi jedan od 273 kratka videa (cijeli dokumentarci nažalost nisu dostupni u Hrvatskoj) i nakon toga temu koja te zanima, možda su to svemir i letenje, a možda planet Zemlja ili vojska i špijunaža.

Kampus.hr

(Visited 609 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments