3 načina kako kreirati produktivno radno okruženje

27 nov

Kako organizirati radni stol i dodatno probuditi fokusiranost?

Iako vam se ova stavka na prvu čini kao potpuno nebitna u obavljanju to do liste, organiziran i uredan radni prostor može ostaviti itekako velik utjecaj na vašu motiviranost u radu. Naime, iznimno je važno da je vaš stol posložen, spisi organizirani, a smeće u kanti za otpatke, a ne na vašem radnom stolu. Neurednost može probuditi samo negativne emocije, te vas lako prebaciti u loše raspoloženje što će utjecati na kreativnost i brzinu obavljanja vaših zadataka. Kako bi vaš radni prostor uvijek bio uredan, a okruženje inspirativno, ovo su trikovi kojima se možete poslužiti.

  • Uvijek imajte posložen stol

Kako? Svaki dan, na kraju radnog vremena ostavite 5-10 minuta za slaganje vašeg radnog stola. Počistite smeće, vratite uredski materijal na mjesto, organizirajte spise. Tako ćete svako jutro započeti nasmiješeni jer je vaš radni stol uredan. I u svakom trenutku znat ćete gdje su vam spisi za novi projekt na kojem radite, fakture od ovog mjeseca ili neki drugi važan dokument.

  • Poslušajte motivirajući govor prije upoznavanja s to do listom

Ukoliko ujutro jednostavno osjećate nemotiviranost i teško vam se fokusirati, napunite baterije slušajući motivirajuće govore i savjete ljudi koje vi smatrate inspirativnim. Ukoliko volite glazbu, omiljena playlista sigurno će vas razbuditi ujutro.

  • Zapisujte sve ideje, misli i obveze u planer

Jer, ono što ne zapišete, vjerojatno ćete zaboraviti. A to ne želite. Iskoristite organizacijske vještine planera i u njega zapisujte sve obveze kroz dan.

Manager.ba

(Visited 228 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments