20 godina programa za volontiranje mladih po Evropi – Da li je EVS i za vas?

12 jun

Planira se kampanja proslave 20 godina Europske volonterske službe u svim zemljama koje sudjeluju u Erasmus+ programu. Sve organizacije koje se bave Europskom volonterskom službom ili mladi koji su bili ili jesu EVS volonteri/ke  mogu podržati  ovu važnu godišnjicu.

Kako ? Kroz svoje internetske stranice možete koristiti brendirani materijal nemjenjen ovoj godišnjici, na društvenim mrežama možete koristiti zvanični #EVS20 ili predstaviti svoje EVS aktivnosti nama.

Matarijale možete preuzeti ovdje, a ukoliko želite objaviti svoju EVS priču javite se nama na [email protected]  Kontak točka Bosne i Hercegovine će tokom godine predstaviti sve EVS volontere/ke i projekte koji žele ispričati svoju EVS priču.

Osim toga, SALTO SEE planira okupiti oko 50 učesnika/ca na forumu o EVS od 12-16 listopada/oktobra 2016. u Sarajevu.

Europska volonterska služba/servis (EVS) omogućuje mladima da provedu do 12 mjeseci u nekoj drugoj državi, obavljajući neplaćenu, volontersku službu iz područja svog interesa. Aktivnosti uključuju doprinos svakodnevnom radu organizacije u kojoj je volonter smješten.

EVS, između ostalih, mogu prijaviti neprofitne, nevladine organizacije i udruženja, javna preduzeća, lokalna javna tijela te neformalne grupe mladih, iz programske zemlje; a kao volonteri učestvuju mladi u dobi od 17 do 30 godina. EVS projekt predstavlja partnerstvo između dviju ili više organizacija. Te organizacije su zadužene za regrutiranje volontera za svoj projekt.

Europska volonterska služba pruža mladim ljudima priliku da volontiraju u inozemstvu, i to u okvoru svojih intersovanja – bilo da je to solidarnost s izbjeglicama i migrantima, rad na pitanjima zaštite okoliša, aktivnosti za djecu i starije osobe, potpora za nevladine organizacije rad na pripremi kulturnih događaja ili brojnim drugim temama.

Zanima vas još? Pogledajte našu rubriku EVS.

Ako ste mlada osoba koja traži prilike volontirati čitajte OVDJE.

Ako ste organizacija koja želi ugostiti ili slati volontere čitajte OVDJE.

Erasmusmladi.ba

(Visited 399 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments