15 pravila za uspjeh u karijeri!

5 nov

Zbog posla se osjećate paralizirano i bezvoljno, sve se svodi na kolotečinu? Iako su teška vremena, te je sreća imati bilo kakav posao, ipak razmislite ima li smisla trošiti vrijeme na nešto što vas pomalo, ali sigurno ‘ubija’.

1. Pokrenite se

Nemojte stalno biti u strci, probudite životnu strast. Ako niste zadovoljni sadašnjim poslom i svojom karijerom, to je znak da trebate mijenjati stvari. Pronađite posao koji će vam više odgovarati.

2. Prijatelji vam mogu pomoći

Zamolite prijatelje da vam kažu što biste trebali učiniti kako biste bili zadovoljniji svojom karijerom. Porazgovarajte na način da vam kažu što bi bilo najbolje iz njihove perspektive, a ne na način da vam sugeriraju što vam je činiti.

3. Nema vremena za očajavanje

Opustite se i vjerujete u sebe i svoju sposobnost da možete pronaći bolji posao. Ako i ne mislite tako, pretvarajte se da je tako.

4. Budite spremni za nove poteze

Nikada nećete biti očajni ako kod vas postoji svijest da nešto možete učiniti za sebe. Ukoliko vam se ne ukaže prilika za novim poslom, stvorite je sami – pokrenite vlastiti posao. Ako to uspijeva drugim ljudima, zašto ne bi i vama?

5. Jasno pitajte ono što želite

Snovi o karijeri nam se najčešće ne ostvare jer se nikada nismo usudili reći što zapravo želimo. Zašto? Bojali smo da ćemo biti odbijeni.

6. Učite od najboljih

“Otkrijte” osobu u uredu koja je uzor svima (neka to bude netko tko je uvijek korak ispred vas) i učite od nje.

7. Naučite čitati govor tijela

Bez obzira o čemu se na nekom sastanku raspravljalo, važno je dešifrirati govor tijela sugovornika. Zapamtite – tijelo nikada ne laže, piše Business Insider.

8. Ne pričajte previše

Mnogo ljudi više vremena potroši u razgovoru s kolegama na poslu nego s prijateljima. Ne biste smjeli brkati te dvije kategorije ljudi. Baš kao što previše brbljanja može ubiti ljubavnu vezu, tako bi suvišne riječi mogle biti pogubne i za ugled na poslu. Nikad ne pričajte loše o tvrtki u kojoj ste prije radili ili o bivšem šefu.

9. Igrajte ferplej igru

Nikada nećete osvojiti srce ljubavnika ponižavajući konkurenciju. Isto tako, zaboravite na napredak na poslu na način da kopate rupu kolegama s kojim se natječete. U devet od 10 slučajeva učinak će biti sasvim drugačiji od onog što ste očekivali.

10. Ne očekujte da ćete promijeniti tvrtku ili šefa

Ukoliko ste zaključili da vam je u tvrtki u kojoj radite previše stresno ili da je vaš šef kreten, ne očekujte da će se stvari po tom pitanju promijeniti. Unatoč tome, pronađite način na koji ćete napredovati. Izbora nema previše – ili ćete stvari prihvatiti kao takve ili ćete morati krenuti dalje.

11. Izaberite prikladnu odjeću

Kada se odijevate ne zaboravite da idete na posao. Odjećom izrazite svoju osobnost, ali ne prelazite granicu dobrog ukusa.

12. Nemojte postati robovi

Ako ste zbog posla svoj život stavili “na čekanje”, polako se “ubijate”. Živite zdrav život izvan radnog vremena, družite se i budite kreativni.

13. Treba znati kada treba otići

Kada vam posao postane dosadan, to ne znači da ga odmah trebate mijenjati. Pokušajte ga “začiniti” i vratiti zainteresiranost i ljubav prema onom što radite.

14. Ne trošite godine na nešto osrednje

Ako vam je ograničeno napredovanje u karijeri, promijenite nešto u svom poslu kako bi vam bilo bolje. Nemojte trošiti ​​život na nešto osrednje.

15. Neka vas drugi hvale

Ako odlučite potražiti novi posao, a mislite da vam iskustvo i sposobnost nisu dovoljni, u pronalasku novog posla angažirajte agenciju za zapošljavanje ili prijatelje koji vas mogu preporučiti.

Net.hr

(Visited 227 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments