10 najprodavanijih knjiga po Amazonu o poslovnom menadžmentu i liderstvu

31 jul

Nije svako rođeni lider, ali bi svako to mogao da nauči. Pre svega, trebalo bi da znate sledeće – Kako se budete penjali korporativnim lestvicama, moraćete da preuzimate nove odgovornosti, predvodite velike projekte, i da budete vođa tima.

Kako se snaći u izazovnoj sredini nije nešto što bi vam vaša kompanija tek tako platila, ali sreća pa postoje knjige pune detalja uspešnog rukovodstva i saveta za upravljanje.

Ovo je lista najprodavanijih knjiga o liderstvu na Amazonu za 2017. godinu.

1.„The ONE Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results“, Gary Keller, Jay Papasan.

Multitasking možda deluje kao efikasan način da prođete kroz nekoliko zadataka vaše „to-do“ liste, ali autori Geri Keler i Džej Papasan tvrde da će fokusiranje na jedan zadatak (a ne na više), poboljšati produktivnost i učiniće čudo u svakom aspektu vašeg života. Ova knjiga pojavila se oko 350 puta na listama bestselera, tako je treba pročitati.

2. „Manage Your Day-to-Day: Build Your Routine, Find Your Focus, and Sharpen Your Creative Mind“, Jocelyn K. Glei.

Pored upravljanjem celim timom, većina lidera ima i svoje zadatke koje bi trebalo da uradi. Čak 20 lidera daje svoje taktike kako možete da dobijete najviše od svog radnog dana.

3. „Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers“, Timothy Ferriss.

Nakon razgovora sa više od 200 poznatih ličnosti, sportista i poslovnih ljudi, na njegovom istoimenom podcastu, autor Timoti Feris sastavio je najbolje savete i rečenice iz intervjua i stavio ih u ovu knjigu.

4. „Trump: The Art of the Deal“, Donald J. Trump, Tony Schwartz.

Mnogo ranije nego što je postao 45. predsednik SAD-a, Donald Tramp je bio poznat po svojim pregovaračkim sposobnostima i po tome što je dobar lider. Iako je napisao nekoliko poslovnih knjiga, „The Art of the Deal“ je konstantni bestseler – čak i 30 godina nakon što je objavljen.

5. „StrengthsFinder 2.0“, Tom Rath.

Kao nastavak uspešne knjige „StrengthsFinder“, autor Tom Rat daje poboljšanu procenu da otkrijete svoje prednosti i temeljni akcioni plan da ih primenite u svom životu. Ako želite da inspirišete i druge članove svog tima, pozajmite im ovu knjigu kada je pročitate.

6. „Start with No: The Negotiating Tools that the Pros Don’t Want You to Know“, Jim Camp.

Bez obzira da li želi da poveća svoju platu, ili da dodeli članu tima na čijem je čelu kratak rok, svaki lider bi trebalo da bude efikasan pregovarač. U ovoj knjizi možete da naučite da „win-win“ scenario nije najbolji način da postignete dogovor i zašto bi trebalo da otvorite pregovore rečju „ne“.

7. „The Undoing Project: A Friendship That Changed Our Minds“, Michael Lewis.

Važno je da lideri znaju kako da reše problem i naprave brza rešenja. U ovoj knjizi, Majkl Luis priča priču o dva izraelska psihologa, Danijelu Kanemanu i Amosu Tverskom, koji su kreirali interesantne studije o procesu donošenja odluka i pokazali koliko je bitno raditi u timu.

8. „Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win“, Jocko Willink, Leif Babin.

Knjiga govori o iskustvima oficira u vojsci, koji su spakovani sa savetima dobrog rukovodstva, koji svaki zaposleni može da primeni.

9. „Thinking, Fast and Slow“, Daniel Kahneman.

„Thinking, Fast and Slow“ ispituje dva sistema koji kontrolišu način na koji razmišljamo, i daje mudar savet za donošenje najboljih odluka na poslu a i šire. Ova knjiga dobila je odlične ocene od strane renomiranih stranih magazina.

10. „The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change“, Stephen R. Covey.

Uspeh je isto toliko stav kao što je i stil života, što pokazuju anegdote autora Stivena Koveja, i to širokog raspona – od porodičnih priča do poslovnih konflikata. Ova knjiga će pokušati da promeni vaš stav i perspektivu prema pronalaženju uspeha.

Bizlife.rs

(Visited 794 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments