10 najmlađih genijalaca današnjice

22 okt

10. Mikaela Irene Fudolig

Ova devojka genijalac koja je rođena 1991. godine krenula je na Filipinski Univerzitet sa 11 godina, diplomirala je fizčkim naukama sa 16 godina i to sa najvišom ocenom. Sada je predavač na Nacionalnom institutu za fiziku na tom Univerzitetu.

9. Akrit Džašval

Mladi Indijac (rođen 1993.) je čudo od deteta jer je sa samo sedam godina izvršio operaciju. Iako nije bilo lekar u to vreme smatran je medicinskim genijem. On je uspeo tada da razdvoji prste šake dečaku koji je bio žrtva požara. Počeo je da studira sa 12 godina, a sa 17 je magistrirao na primenjenoj hemiji. Danas radi na pronalaženjuleka protiv raka.

8.Tejlor Ramon Vilson

Tejlor (1994) je najmlađa osoba na svetu koja je napravila uređaj za nuklearnu fuziju, a sa deset godina je napravio bombu. On je 2011. godine sa svojim detektorom zračenja pobedio na Intelovom međunarodnom takmičenju i osvojio nagradu od 50.000 dolara.

7. Kameron Tompson

Dečak (1997) iz severnog Velsa je matematički genije. Kada je imao samo četiri godine ispravio je svoju učiteljicu koja je tvrdila da je nula najmanji broj podsetivši je na negativne brojeve. Počeo je da studira matematiku sa 11 gidina, a iste godine je prošao i dobio potvrdu o srednjem obrazovanju iz oblasti matematike,koju dobijaju učenici u Engleskj, Irskoj I Velsu između 14 i 16 godine. Inače, on ima malo poteškoć na studijama jer ima Aspergerov sindrom, ali je nesumnjivo matematičko čudo.

6. Džejkob Barnet

Ovaj mladi američki matematičar (1998) je kao dvogodišnjak dobio dijagnozu blažeg poremećaja u ponašanju, da bi se kasnije ispostavilo da prosto funkcioniše na višem nivou od ostalih. Džejkob je opovrgao pesimistična predviđanja doktora govoreći abecedu unazad sa tri godine. Od 10. godine pohađa Univerzitet Indijanapolis. Trenutno radi doktorat iz oblasti kvantne fizike ,a tvrdi i da bi mogao jednoga dana da opovrgne Ajnšatanovu teoriju relativiteta.

5. Mart Tian Boediharđo

Rođen je u Hong Kongu 1998. godine i poznat je po tome što je počeo da studira sa devet godina. Završio je napredne kurseve matematike i statistike, a uporedo je dobio i diplomu srednjeg obrazovanja. Takođe, 2011. godine završio je i matematičke nauke i master studije matematičke filozofije. Trenutno radi doktorat iz matematike u SAD.

4.Prijanši Somani

Ova Indijka je pravi mali računar. Ona je sa šest godina počela da računa iz glave, a sa samo 11 godina je pobedila na svetskom takmičenju u računanju i to izračunavši kvadratni koren od 10 šestocifrenih brojeva za šest minuta i 51 sekundu. Pobedila je 36 drugih takmičara iz 16 zemalja. Povrh svega, ona je jedina u istoriji takmičenja 100 odsto tačno množila i računala kvadratni koren. Postala je novi svetski rekorder u računanju kvadratnih korena 2012. godine izračunavši korene 10 šestocofrenih brojeva za samo dva minuta i 43 sekunde.

3. Akim Kamara

Muzički vunderkind iz Berlina (2000). Počeo je da svira violinu sa samo dve godine, a izuzetan sluh i savršeno pamćenje zvukova pokazivao je dok je bio u pelenama i nije znao da govori.Njegov instruktor je uočio njegov talenat i počeo je da predaje dvogodišnjaku dva puta nedeljno. Posle šest meseci obuke on je znao da svira izuzetno, a debitovao je 2003. godine kao trogodišnjak, na Božićnom koncertu.

2.Itan Bortnik

Klavirsko čudo od deteta iz Floride, počeo je da “prebira” po klavijaturama u trećoj godini, a u petoj je već komponovao svoju muziku.

Kao veteran televizijskih programa, među kojima su „Šou Opre Vinfri” i „Večernji šou” Džeja Lenoa, Itan je nastupao I sa nekim od najvećih muzičkih imena.

Učestvovao je u snimanju pesme “Mi smo svet 25 za Haiti”, sa superzvezdama Barbarom Strejsend, Kanje Vestom, Selin Dion i grupom „Black Eye Peas”.

Ovom dečaku je dodijeljen I Ginisov sertifikat kao najmlađem pijanisti koji je održao solo turneju.

On je sa 10 godina bio i najmlađi glavni glumac koji je igrao u Las vegasu

1. Tanišk Abraham

Zaluženo, na prvom mestu je desetogodišnjak iz Sakramenta (Kalifornija) koji je najmlađi član mense.

U ovo društvo je primljen kada je imao samo četiri i po godine i od tada je u centru pažnje medija.

S pet godina završio je kurseve matematike na odseku za darovite Univerziteta Stenford, i to za samo šest meseci.

U uzrastu od sedam godina objavljivao je eseje o astronomiji na sajtu Nasinog Instituta za istraživanje Meseca, a iste godine se upisao na koledž.

Iako mu je nauka najveća strast, Tanišk ima i mnoga druga interesovanja. Peva u horu, trenira gimnastiku, igra fudbal, svira klavir i obožava da rešava sudoku ukrštenice.


Mondo.rs

(Visited 291 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments