10 kreativnih CV-ja koje je apsolutno nemoguće ignorisati

26 maj

Dobra biografija sasvim sigurno je prvi korak ka dobijanju zaposlenja. Pre svega to je mogućnost da se istaknete u masi i velikoj konkurenciji, ali može biti i odraz kreativnosti osobe koja predstavlja svoju biografiju.

Naravno ukoliko nemate mnogo vremena ili niste veoma kreativni postoji veliki broj templejta koje možete iskoristiti, ali znatno je bolje da se malo potrudite i da smislite nešto originalno. Budite sigurni da originalan i jedinstven CV može biti vaša karta za ulazak u željenu kompaniju!

Ukoliko želite da nas poslušate i pokušate da napravite svoj jedinstveni rezime, pripremili smo za vas nekoliko primera zaista kreativnih rezimea koji bi teško prošli neprimećeno.
Izdvojili smo sledeća kreativna rešenja:

1. Izgled tradicionalnih novina

2. CV vredan Džejmsa Bonda – TOP SECRET

Sasvim nesvakidašnji CV norveškog grafičkog dizajnera Vidara Olufsena. Ovaj dizajner je dobio ideju da napravi ovakav CV kada ga je jedna firma odbila pod izgovorom da će ga „fajlirati“ za kasnije (file him). Ovo je bio odličan odgovor na takav komentar.

3. CV poput infografika

Ukoliko će vaš CV da sadrži puno informacija, infografik je moguć način da predstavite svoje veštine. Ana Lourenço, grafička dizajnerka iz Austrije, iskoristila je formu infografika da predstavi svoje radno iskustvo.

4. Kreativni grafikoni

Još jedan originalan CV predstavila je Alysa Choudri. Sve što je potrebno da bi CV izgledao drugačije je malo boje.

5. Jednostavan i minimalistički dizajn


Ukoliko ste pobornik minimalističkog dizajna i svedene elegancije, ovaj CV će biti odlična inspiracija za vas. Manje je više je vaša parola! Jednostavan, minimalistički dizajn, jednostavne grafike i odsustvo boje su glavne odlike ovog dizajna.

6. Ilustracije i ikonice

Još jedan primer dizajniranog rezimea gde je autor iskoristio svoje veštine da umesto reči ilustracijom pokaže svoju veštinu.

7. Eksperimentalni dizajn

Zamislite da vam neko pošalje ovakav CV, sigurno biste se prvo pozabavili ovom osobom jer biste jednostavno želeli da upoznate čoveka koji stoji iza ovog dela. Za razliku od konvencionalnih biografija koje se štampaju na A4 formatu, ovaj rezime se razvija u mapu.
Autor ovog rezimea predstavio je sebe i svoje veštine kroz originalan sadržaj inspirisan svojom omiljenom razonodom – igranjem igrica. Predstavio je avatara koji oslikava njegov lični profil i kreativnost.

9. Kreativna pozadina
Ponekad je dovoljno samo da dodate neki detalj svojoj biografiji kako bi se ona istakla. Ukoliko niste dobri u dizajnu i ne znate da pravite ilustracije i grafikone, dovoljno je da samo osvežite svoj rezime i dodate mu pozadinu. Evo jednog odličnog predloga. Sadržaj rezimea se dodatno ističe na ovaj način.

10. Ručni rad
Ukoliko obožavate zanimljive fontove, naročito one pisane rukom, ovo je odličan način da izrazite svoju kreativnost. Možete koristiti neki već postojeći font ili još bolje pokažite šta vi znate.

Nadamo se da ste dobili inspiraciju. Vreme je da pokažete šta ste vi smislili.

Studentskizivot.com

(Visited 1.833 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments