Asocijacija arhitekata u BiH Vas poziva na blok predavanja u sklopu ovogodišnjeg programa Škola AABH

26 nov

Asocijacija arhitekata u BiH Vas poziva na blok predavanja u sklopu ovogodišnjeg programa Škola AABH, gdje će predavanje održati arhitektica Vedina Babahmetović d.i.a ispred arhitektonskog studija Entasis Intent Design, nakon čega će o savremenim inovacijama u tehnologiji gradnje govoriti predstavnici kompanija Wicona i Sika BH.
U proteklih godinu dana grad Zenica je više puta bio u fokusu razgovora i djelovanja arhitekata u BiH, kroz dva vrlo značajna konkursa za gradsku vijećnicu i centralnu gradsku jezgru. O svom dugogodišnjem radu u gradu Zenici i šire, kontekstu i mogućnostima djelovanja, govoriti će arhitektica Vedina Babahmetović. Prethodni AABH razgovor sa arhitekticom možete pročitati na linku.

SIKA BH održati će predavanje na temu “Sika rješenja za podove” gdje će predstavit zadnje inovacije na tržištu, te upotrebu različitih inovativnih sistema primjene podova u enterijeru.
Sika AG je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

Wicona je jedna od vodećih kompanija na svjetskom tržištu u istraživanju i razvoju proizvoda od alumijuma, koja kombinira ekspertizu lokalnih stručnjaka i načnog istraživanja na polju tehnoloških inovacija na tržištu. Kroz predavanje ‘City of the future’ prestaviti će svoj rad i uspjeh na zadnjim projektima, ali i zadnje inovacije na svjetskom tržištu.

Ovim predavanjima žele dati stručan osvrt na trendove arhitektonskog projektovanja, ali i ono bez čega ono ne može – tehničke podloge za primjenu savremenih proizvoda iz građevinske industrije. Sve veći broj raznovrsnih novih materijala i tehnologija se pojavljuje na našem tržištu, a preduvjet za njihovu ispravnu primjenu u projektovanju je poznavanje njihovih tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje.

Kroz ova predavanja osim što će sa arhitektima i građevinskim inžinjerima razgovarati o inovacijama i problemima savremenog arhitektonskog dizajna, teže da upoznaju publiku sa novim materijalima, sistemima građenja i opremom, te da povežu sa stručnjacima koji mogu pružiti tehničku podršku za vrijeme projektovanja. Tako, pored stručnih predavanja svim polaznicima osiguravaju i tehničku dokumentaciju za specifične proizvode i uzorke materijala.

Predavanja će se održati 30.11.2018, u prostorijama AABH HUB-a, sa početkom u 18:00 h.

Nakon predavanja planirani su zakuska i druženje.
Svi polaznici AABH Škole na kraju ovogodišnjeg programa na zahtjev mogu primiti potvrdu o odslušanim predavanjima.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments